Η Μαρία Φραγκάκη "μοιράζεται" το νυχτερινό beaute της...



Πόσο δίκιο είχε τελικά η μαμά μου, η οποία πάντα υποστήριζε και μου έλεγε ότι η καλύτερη μάσκα για το πρόσωπο και το σώμα είναι ο ύπνος. Όταν ήμουν μικρότερη δεν έδινα και πολλή σημασία σ'αυτό, αλλά μεγαλώνοντας άρχισα να εκτιμώ τα σοφά λόγια της μαμάς μου και κυρίως τις ευεργετικές ιδιότητες του ύπνου.

Φαντάζομαι τώρα θα σκέφτεστε ότι ο ύπνος είναι είδος πολυτελείας πλέον, αφού οι καθημερινοί ρυθμοί της ζωής μας δεν μας επιτρέπουν να κοιμόμαστε αρκετά συνήθως. Έχετε δίκιο! Άλλωστε και εγώ θα ήθελα το 24ωρό μου να έχει λίγες ώρες παραπάνω, μόνο και μόνο για να καταφέρνω να κοιμηθώ, καθώς πάντα θυσιάζω ώρες ύπνου, προκειμένου τα προλάβω όλα. Το θέμα είναι να μάθουμε να κοιμόμαστε σωστά, έστω και αν δεν κοιμόμαστε όσο θα θέλαμε, για να εκμεταλλευθούμε στο έπακρο τα προνόμια, που μας δίνει ο ύπνος.

Ιδανικά πάντως (και σε ένα παράλληλο σύμπαν, θα πρέπει να κοιμόμαστε 8 ώρες κάθε βράδυ). Προσωπικά, αυτό το καταφέρνω σπάνια. Προσπαθώ ωστόσο να κερδίσω σε άλλα σημεία, αφού η διαδικασία του ύπνου είναι μια ιεροτελεστία με πολλαπλές ευεργετικές δράσεις.
Γι'αυτό λοιπόν προτείνω τα εξής:

  • Kατ'αρχήν κοιμηθείτε σωστά. Όταν λέω σωστά, εννοώ χωρίς μαξιλάρι. Το μαξιλάρι στον ύπνο δημιουργεί ζάρες ή ακόμα και δίπλες στο πρόσωπο και κυρίως στην περιοχή κάτω από το πηγούνι, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί προγούλι, ειδικά αν κάθε βράδυ κοιμόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Εάν ωστόσο, δεν μπορείτε να το αποχωριστείτε με τίποτα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε μαξιλαροθήκες από μετάξι, οι οποίες δεν φθείρουν το δέρμα.

  • Κάνετε την κρέμα νυκτός να λειτουργεί στο μέγιστο. Προτού την απλώσετε στο πρόσωπό σας, πάρτε 4-5 βαθιές αναπνοές. Με αυτό τον τρόπο αυξάνετε τα επίπεδα του οξυγόνου στο δέρμα σας και η δράση της κρέμας μεγιστοποιείται. Επίσης, καλό είναι να γνωρίζετε ότι το δέρμα ανανεώνεται πιο αποτελεσματικά μεταξύ 1 και 3 το πρωί, οπότε δώστε βάση στην ώρα που την χρησιμοποιείτε.

  • Ενυδατώστε το σώμα σας και κυρίως τα χέρια σας, τα πόδια σας ή τις ξηρές φτέρνες. Λίγο πριν κοιμηθείτε απλώστε μια turbo ενυδατική κρέμα στα σημεία που θέλετε. Με τον τρόπο αυτό δίνετε την ευκαιρία στο δέρμα σας να απορροφήσει και να "κλειδώσει" την υγρασία που χρειάζεται.

  • Αν -λέω αν- έχετε την ευχέρεια, τον χρόνο και τη διάθεση, καλό είναι να κάνετε ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο, όπου μέσα θα έχετε διαλύσει λίγες σταγόνες από έλαιο λεβάντας. Θα χαλαρώσει το σώμα σας, θα ηρεμήσει το μυαλό σας και θα προετοιμαστείτε για έναν ήρεμο ύπνο.

  • Και βέβαια -όπως τα μωρά και τα μικρά παιδιά- καλό θα ήταν να αποκτήσετε ένα συγκεκριμένο ωράριο ύπνου. Φροντίστε δηλαδή να κοιμάστε την ίδια ώρα περίπου κάθε βράδυ.
Να είστε σίγουρες ότι αν εφαρμόσετε τα παραπάνω, θα δείτε διαφορά τόσο στο πρόσωπό σας, όσο και στο πνεύμα σας. Θα δείτε πως το πρωί που θα ξυπνάτε, θα φαίνεστε και θα αισθάνεστε πολύ καλύτερα, γεμάτες ζωντάνια για την ημέρα που ξεκινά.

Τα φιλιά μου και την αγάπη μου,
Μαρία Φραγκάκη

Aν μοιράζεστε σκέψεις και ιδέες είναι καλύτερα,
γι' αυτό περιμένω τα μηνύματά σας στο e-mail μου: maria.fragaki@mother.gr
Twitter: @FragakiMaria

Like(!) τη σελίδα μας στο Facebook: mothergr
Ακολουθήστε μας στο twitter: @mothergr